Sok Zsuzsanna napokat!

attty képe

Sok Zsuzsánna napokat vígan elérhess
Napjaidat számlálni ne légyen terhes
Az ég harmatja szívedet újítja
Áldások árja házod elborítja.

Tenéked minden öröm hóttig adassék
Amellett semmi bánat ne barátkozzék
Légyen éltednek virágja mind kinyílt
Szíved ne szenvedjen semmi sebes nyílt.

Véglen az egek várát nyilván szemlélhesd
Ott aztán az életet jobbal cserélhesd
Az Úr a boldog életben részt adjon
A szentek serge körébe fogadjon, fogadjon.

Lajtha László: Széki gyűjtés

Minden névnapon használják csak a "Zsuzsanna" helyett Istvánt, Jánost stb.-t mondanak. Köszönteni nemcsak gyermekek, hanem 30-50 éves férfiak is szoktak. A gyermekek az ablak alatt, vagy a pitar-ban, a felnőttek a konyhában, esetleg a szobában szoktak énekelni. A szobában úgy helyezik el a megrakott asztalt, hogy lehetőleg tág tér maradjon szabadon. Az asztalon ital és kalács. A felnőttek a konyha ajtajában énekeltek. Ha a szoba ajtajában énekeltek, az asztal elé jőve mondták a beköszöntőt.

Kategóriák:
revesz képe

revesz

Tisztelt Gyerekek és Szülők!
A fárasztó nap után igazán jól esik a kedves sorokat olvasni, mindenkinek köszönöm a szép virágot és a desszertet.Igazán nem kellett volna. Nekem már az is öröm, ha figyelnek rám az "ovisok" és néha megfogadják a tanácsom.
A következő héten lesznek a szóbeli felvételik, ahol mi vállaltuk, hogy eligazítjuk az iskolába érkező felvételizőket és szüleiket, valamint bátorítjuk őket. Csütörtökön elkészítjük a beosztást, egy délután kerül sorra minden tanuló. Természetesen nem kötelező.
Csütörtökön délután lesz a német verseny első fordulója, 14.00 órakor, ezen a teljes haladó csoport részt vesz. Kb. egy órás lesz.
Köszönettel
Révész Zsuzsa

2008, február 19 - 19:41