Osztályfőnökünk kitüntetést kapott!

attty képe

Mégpedig: az "Eötvös József díjat és a vele járó gyűrűt" vehette át október 23-án, "Dr. Némethné Révész Zsuzsa a Városmajori Gimnázium nyelvtanára" a XII. kerület polgármesterétől.
Csak most olvastam a Hegyvidékben, gratulálok!

Az Eötvös József díj állami kitüntetés, itt olvastam róla.

Kategóriák:
rgh képe

rgh

Érdekes, valami nem stimmel. Az atty által hivatkozott Wikipédia-oldalról kiderül, hogy az Eötvös-díj állami kitüntetés, amit a pedagógusnapon adnak, legfeljebb négy embernek. Ehhez képest Zsuzsát a kerületi önkormányzat tüntette ki, október 23-án. A Hegyvidék (ez a XII. kerületi újság neve) cikkét online már csak cache-ből látja a Google.

Ebben valóban ez áll:
"A polgármester Fonti Krisztinával, a helyi oktatási bizottság elnökével közösen rangos elismeréseket adott át kerületi pedagógusoknak. Életműdíjat kapott Foreth Mária, a Mackós Óvoda vezetőhelyettese, Hajós Erzsébet, a Kós Károly Ének–zene Emeltszintű Általános Iskola tanítója, valamint Zoltai Jenőné, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium kémiatanára. Eötvös Józsefdíjat (sic) és a vele járó gyűrűt vehette át Kovácsné Viczing Erzsébet, a Németvölgyi Általános Iskola földrajztanára, dr. Némethné Révész Zsuzsa, a Városmajori Gimnázium nyelvtanára és Vajdáné Szili Mária, a Virányos Általános Iskola igazgatóhelyettese, matematikatanára."

atty: Cikked címében három elütés van.

2009, november 29 - 20:45
attty képe

attty

Köszi, az észrevételt. A hibákat javítottam.
Én papíron olvastam, kivételesen. Cache-ből elővettem, a Hegyvidék 2009. november 3-ai száma az. Nekem is feltűnt az ellentmondás. Elsősorban, hogy mióta ad át állami kitüntetést polgármester?! Még arra is tudok gondolni, hogy kitalált a XII. kerület egy Eötvös József díjat, a gyűrűvel :). Mert az államihoz nem gyűrű jár, hanem egy 200 mm magas Eötvös József szobor és 1,5MFt... Egyébként 5 embernek adható, és tényleg pedagógus napon. 24/1999. (VI. 25.) OM rendelet
Ezután nincs más, megkérdezzük a kitüntetettet.
Üdv:
attty
3 "t"-vel (családi hagyomány)

2010, január 10 - 06:42