Pozitív változás (talán!)

revesz képe

Tisztelt Szülők!

Néhány hét elteltével úgy érzem, sikerül lassan a változás útjára terelni  az osztályt.Nagyon sokat beszélgetünk, folyamatosan figyelemmel kísérem a történéseket, állandó kapcsolatban vagyok a szaktanárokkal. De nem utolsó sorban látom, hogy a szülők is nagy energiával a tanulók mögött állnak  és talán jobban számonkérik az iskolában történteket. Én magam nagyon érzem az összmunka hatékonyságát és nagyon köszönöm a támogatást, remélem tovább lépünk a problémákon. Alapvető probléma nincs egyetlen tantárggyal sem, viszont azt hiszem, még mindig keveset tanulnak átlagban."De hát több mint fél órát tanultam tegnap délután", hangzott el nemegyszer. De ez az összes tárgyat együttvéve! Sokan még mindig szelektálva tanulnak, nem készítik el rendszeresen az írásbeliket, pláne, ha úgy érzik, hogy esetleg nem lesz számonkérés. Elnézést kérek a szülőktől, akik esetleg várták, hogy egyénileg írjam le véleményemet a tanulóról. Képtelenség mindenkiről referálni, főleg miután nem ismerem őket minden oldalról megfelelően. Azt hiszem a tanulók teljesen tisztában vannak saját helyükkel az osztályban, negatív vagy éppen pozitív magatartásukkal, ill. azt is tisztán látják, hogy eleget tanulnak-e. Erről ők egészen pontos tájékoztatást tudnak adni odahaza, és tudom, hogy ez a legtöbb esetben működik is.Készítettem szociometriai felmérést is, minek az eredményéről  csak egyénileg tájékoztatom a tanulókat. A szülőkkel is természetesen megosztom a tapasztalatokat. Az viszont egyértelmű, hogy mindannyian jól érzik magukat, és szeretnének változtatni a kialakult helyzeten!

Ez nagyon fontos! Kérem, hogy az ellenőrzőket kísérjék figyelemmel én precízen adminisztrálok és bizony vigyázni kell, hogy néhány esetben nehogy a sítáborra befizetett pénz bánja meg.

Persze a nagy igyekezet közepette mégis előfordult, hogy néhányan megléptek ill. szerettek volna  az okt. 23-i ünnepségről, ha éppen nem belém botlottak volna felöltözve a folyosón.

Remélem az iskola honlapját mindetki tudja kezelni, az aktuális eseményekről ott lehet tájékozódni, sőt az ellenőrzőbe is írattam emlékeztetőt!

-9-én , hétfőn, 17.30 : fogadóóra

-10-én, kedden, 14.45: "Iránytű"

-nov.16-20: adománygyűjtés!

-dec 14: Luca- nap!

A részletekről tájékoztattam a tanulókat.

Bizakodva állok az elkövetkező időszak elé.

Tisztelettel

Révész Zsuzsa