Ueterseni diákcsere 2010/2011

revesz képe

Tisztelt Szülők!
Igyekeztem összegyűjteni a fontos dolgokat, biztosan lesz még információ a továbbiakban is.Úgy gondolom, hogy egy igazán kellemes tanévkezdésben lesz részünk és én bízom a gyerekekben.
Üdvözlettel
Révész Zsuzsa

Indulás: 2010 09. 03. péntek- 05 .28
Budapest, Keleti pályaudvar
Találkozó: 4 óra 50 perc – a vágányok végénél, a csarnokban
Érkezés Hamburgba: 19.43
Hazautazás: indulás Hamburgból: 2010.09. 12.(vasárnap) 08.31
érkezés Budapest Keleti pályaudvarra: 22.32 óra
Az utazás az EC 174-es vonattal történik, közvetlen vonat Hamburgba és vissza is. A családok, kollégák várnak minket Hamburg Altona állomáson.
Kísérő tanárok:
B. Kis Gyöngyi, német szakos tanárnő
Révész Zsuzsa, ofő. (Tel: 30 815 1061)
A partneriskola címe:
Ludwig-Meyn-Gymnasium
25436 Uetersen, Seminarstraße 10
A csere természetesen a sok program, szórakozás mellett komoly munkát jelent. Meghatározott témában projektmunkát kell végezni minden tanulónak, melyet dokumentálni is kell. Ezért kérem, hogy aki tud fényképezőgépet hozzon magával .A pontosságot, aktivitást, alkalmazkodást , figyelmességet és természetesen a példamutató magatartást elvárom minden tanulótól.

A búcsúest programjának az összeállítása a mi feladatunk. Kis műsorral kell készülnünk, a fiúk zenélhetnének, néhányan mondhatnának esetleg verset vagy bármi t. Tipikus magyar ételeket kell majd készíteni, amivel természetesen elkápráztatjuk a német tanulókat. Az utazás előtt még megbeszéljük, hogy mire leszünk képesek és kis csoportokban majd összehozunk néhány finomságot. A nyersanyagokat kint meg lehet venni, de gondolom néhány fűszert érdemes lenne vinni magunkkal.
Az ellátást a családok biztosítják, étkezésre nem kell költeni, de a családokban nem szabad szemérmesnek lenni. Nyugodtan készítsenek maguknak tízórait, vigyenek magukkal gyümölcsöt.
Költőpénznek max. 100 Euro elegendő.
Mit hozzunk magunkkal?
-érvényes útlevelet
-biztosítást
-jegyzetfüzetet, írószert
-sportfelszerelést
-zárt, vízhatlan cipőt, esőkabátot, sapkát, kendőt (gyakran esik az eső!)
-fényképezőgépet, hangszert, társasjátékot, kártyát az útra
-enni- és innivalót az utazásra
-zsebpénzt
-ajándékot a családtagoknak(nyugodtan lehet a megszokott magyaros dolgokat: bort, pálinkát a szülőknek, szép német nyelvű könyvet Magyarországról, gyerekeknek logikai játékot, CD-t, DVD-t, imádják a gulyáskrémet a mézes diót) Nem kell túlzásokba esni, igazából csak jelképes ajándékról van szó.
-megszokott gyógyszereket
-fénymásolatot az útlevélről

Budapet, 2010.08.26. Révész Zsuzsa
ofő

CsatolmányMéret
Ueterseni_diakcsere.pdf38.87 KB