Luca-napi vásár 2007 a VMG-ben

attty képe

Valamilyen vásár más iskolákban is szokott (volt) lenni, csak esetleg máskor, más néven. A VMG idei Luca napi vásárára vonatkozó információkat most próbálom meg véglegesíteni.
A VMG Luca-napi vásár nagy céljai:
- hagyományőrzés
- közösségépítés
- közösségi célokat szolgáló forrásgyűjtés
Az idei Luca-napi vásáron egyéni árusítás is lehet 13-16 óra között az Aulában. 16 óra után csak közösségi célra és csak Luca pénzért lesz árusítás.

Szóba került (Diákönkormányzat - DÖK) iskolaszintű célok: klubfejlesztés (hifi sarok, konyha felújítás), a diákstúdióba mikrofonvásárlás.
Az idén is vásárolható majd adománylevél, valamint szülők által felajánlott tárgyakból csendes aukció lesz. Ezek bevétele automatikusan az iskolaszintű célok megvalósítására használódna fel.
Az osztályok között versenyben értékelik a vásárra irányuló reklámot (pl. mi bejelentjük, hogy az idei Luca-napi vásárok között az elsők vagyunk, melyet a Google internetes kereső megjelenít), de lehet még plakát, és lángoló betűkkel is fel lehet írni az égre (a nagy ötleteket - a tervek szerint - külön díjazzák).
Súlyozottan értékelik az osztálytól iskolaszintű célra származtatott összegeket. (Közvetlen az értékesítésből, adománylevél, aukciós tárgyak.)
Az értékelésbe beleszámít a közösségi munka. Itt mindjárt belenyúltunk a PC-s kivetítésbe.

Ötletek a díjakra (az első kettő biztos, mert engedélyt kellett kérni Ig. Úrtól.)
· 2 számonkérés-mentes nap
· 1 számonkérés-mentes nap
· Pizzás osztályfőnöki óra
· Palacsinta party
· Tanári díj
· Kedvezményes Uránia mozilátogatás
· "Valamilyen szempontból legjobb" résztvállaló tanár díja
. Reggeli az iskolavezetéssel az első óra helyett

Az értékelés részleteit a csatolmány tartalmazza.

A nap műsorának tervezete:

15.30-16.00 Tereprendezés
16.00 Vásár kezdete
16.30 Ünnepélyes megnyitó
17.00 Lucák köszöntése - torta
19.00 Versenyadatok begyűjtése
19.30 Eredményhirdetés
20.00 Zárás

Valahová egy kis műsorszám is volt tervezve, tudtommal. Az a DÖK szervezésétől függ.

A 7.b szerepe ezen a vásáron a szerény jelenlét.
Árulni bármit lehet: saját készítésű (vagy nem) ajándéktárgyakat, sütit, más csemegéket, vagy amiről a gyerekek úgy gondolják, hogy a többiek vagy a szülők, vendégek érdeklődésére számot tarthat. Reklám - egy közös plakát vagy ilyesmi - saját érdekünk. A Gólyabálon nagyon jól működött.
A készíthető ajándékokkal kapcsolatban már voltak ötletek. A munka folyik.

CsatolmányMéret
Luca_nap_ertekel2007_kisgyuri-1.pdf74.7 KB
Kategóriák:
Kemenes Ilona képe

Kemenes Ilona

Mit jelent az, hogy "szerény jelenlét"? Ez egy közösségépítő rendezvény, ahol újszülöttként, de friss aktivitással kéne résztvennie úgy a diákoknak, mint a szüleiknek. Ne felejtsük el, mi mutatunk példát gyermekeinknek, hogyan kell közös célért, közös erővel, közösen tenni!!! Lehet, hogy még a 7.b-sek a legkisebbek a VMG-ben, de most kell bekapcsolódniuk az iskola életébe, s ez könnyebben megy nekik, ha -mi szülők- ebben támogatjuk őket lelkes példamutatással. Tehát mindenkit várunk és elvárunk!!!! Gyertek, segítsetek és érezzétek jól magatokat a Luca napi vásáron!!!

2007, december 5 - 23:06
attty képe

attty

Tulajdonképpen egyetértek, nem vagyok én belső ellenség. Lettek is közreműködők, a gyerekek aktívak, épül az a közösség. Csak még nem a miénk, szülőké :-) Bár kétségtelen, hogy az aktivitás otthoni hátszél nélkül nem képzelhető el.

2007, december 6 - 06:55
Kemenes Ilona képe

Kemenes Ilona

Igen, igen, várjuk kedves szülőtársaink becsatlakozását! Siessetek, mert mindjárt itt a Luca-vonat!

2007, december 6 - 12:29