Osztálykirándulás /2010.

Kedves Mindenki!

Sajnos a szülői értekezletről épp abban az utólag igen fontosnak bizonyuló pillanatban kellett elmennem, amikor az osztálykirándulásról esett szó. Nagyon elszomorít a szavazás eredménye. Egy állami iskolában, ahová nem (csak) igen jómódú családok gyerekei járnak, szerintem megengedhetetlen ilyen típusú ,,osztálykirándulások'' szervezése. Az egyik oka annak, hogy Vince a korábbi iskoláját otthagyta, éppen az ilyen kirándulások elburjánzása volt.

Nem csak arról van szó, hogy ekkora összeget erre a célra nem kívánunk fordítani, hanem főleg arról, hogy elvileg helytelennek tartjuk ekkora összegért osztálykirándulni. A mi nevelési céljainkat ez súlyosan sérti. Az ellenkezésünk tehát akkor is megmaradna, ha ebből az összegből nekünk semmit nem kellene állnunk. Nem értek egyet azzal sem (képzettségem szerint magam is nyelvtanár vagyok), hogy egy hét akkorát lendítene gyerekeink nyelvtudásán, hogy megérné ezt az összeget (több mint 2 millió forintot, ha jól számolom).

Természetesen nem kötelező menni. De jól tudom, hogy milyen konfliktusokat fog ez a döntésünk kelteni fiunkban. Nagyon örültünk volna, ha ettől megkímélhettük volna.

Szomorúan kívánok mindenkinek jó éjszakát,

Szigetvári Péter

Kategóriák: