Írás beküldése

Tibi képe

Sziasztok, Tibi vagyok, akit mindig dobáltok és cincáltok a szünetekben... Bemutatom a írás beküldésének menetét, érdekességeit. Írást kétféle módon tudsz beküldeni:
1. Bejelentkezés után jobb oldalon rákattintasz a "Írás beküldése"-re
2. Rákattintasz a "Saját írások"-ra, és ott az "Új írás küldés"-re

Most már tudod hogyan kezdjed, lássuk a szerkesztő kezelését. Először be kell írnod egy címet, pl.: Ma rájöttem valamire. A következő, a kategória a választás. Itt rákattintasz valamelyik kifejezésre, az kijelölődik, ez azt jelenti, hogy az alatt a kategória alatt lesz megtalálható a blogbejegyzés. Több kategóriát is választhatsz, úgy, hogy a Ctrl billentyű lenyomva tartása mellett kattintasz a kategóriákra. Ha az egyik kifejezésnek kék háttere lesz, az ki van jelölve.

Jöjjön a Törzs írása. Ebben a kis ablakban látsz néhány gombot felül. A félkövér, az dőlt, az aláhúzott betűt csinál. Ezután van ez: ezzel ilyen áthúzott betűket tudsz írni: ez át van húzva. A két kis lánc ()csak akkor nem szürke, ha valami ki van jelölve. Ezek szolgálnak a linkelésre. Kijelölsz egy betűt, szórészt, szót, mondatot, rákattintasz a láncra (nem a széthúzott láncra) és beírod a link URL-jét (ennek az oldalnak az URL-je pl.: http://vmg-7b.deja.hu/blogbejegyzes-iras). Olyanokkal, hogy cél, cím, stílus, nem kell semmit se kezdeni. A széttört lánc () egy már linkelt betű, szórész, szó, mondat linkjének eltávolítására szolgál. Kijelölölöd a linkelt szövegrészt, és rákattintasz erre . Ez az aprócska fa az egyik leghasznosabb talán, mert ez szolgál képek beillesztésére. A számítógépeden található kép beillesztését viszont máshol kell kezdeni. A törsz alatt látsz olyat, hogy "Csatolmányok". Ezt lenyitod, rákattintasz a "Tallózás..."-ra megkeresed a képet amit be szeretnél illeszteni, nyomsz egy entert, és megnyomod a "Csatol"-t. Megvárod míg feltölti, aztán a Leírás mező alatt kijelölöd, és másolod (Ctrl és C) az URL-t. Pl.: http://vmg.deja.hu/files/enteomitiok.jpg. Most itt a kis fácska ideje . A felugró ablakban A "Kép URL" mezőbe Ctrl és V kombinációval beilleszted az előbb másolt URL-t. A többi mező nem lényeges, kattints a "Beillesztés"-re! Bekerült a képed a Törzs részbe, itt átmérezheted kedved szerint. Az utolsó gomb már csak egy egyszerű smiley beillesztés. Ezt szerintem nem kell magyarázni.

Ami sajátossága még ennek a szerkesztőnek, hogyha entert nyomsz, akkor nem a következő sorba ugrik, hanem kihagy egy sort. Ha ezt nem szeretnéd, akkor a shift billentyű lenyomása mellet nyomj entert.

Kategóriák:
hanna képe

hanna

köszönjük az infókat,Tibi!!!

2007, október 17 - 19:02
Tibi képe

Tibi

Nincs mit

2007, október 17 - 19:06
Segít Elek képe

Segít Elek

A "Címkék" (kategóriák) megjelennek az írás alatt. Ha rákattentasz, akkor minden olyan írás megjelenik, aminél ugyanazt a ketegóriát az írás beküldésekor bejelölték.

Ezt használta ki Marci a viccek, linkek, ismertetők menüpontok megalkotásánál. Itt a rendszer gyűjti ki pl. az összes vicces bejegyzést, ha beküldéskor megjelölted, hogy "vicc".

2007, november 12 - 06:15
attty képe

attty

Én megkérdezném az osztálytársakat, jó-e nekik ez a beviteli forma (konkrétan a TinyMCE modul), mivel az, amit most használunk, nemlétező html-tag-ekkel szemeteli össze a tartalmat a háttérben.

2007, december 21 - 05:36