Regisztráció az osztályhonlapon

attty képe

A regisztráció zárt körű, és emiatt azonosítanom kell a
jelentkezőt. Regisztrált felhasználók a következők lehetnek:
- az osztálytársak (a gyerekeink),
- a gyerekek tanárai,
- a szülők.
Az azonosítás módját jeleztem a szülőknek küldött e-mail-ben. A gyerekek engedélyezéséhez a szülők által a gyerökkel tudatott kód az, aminek alapján elhiszem, hogy a szülő tud a dologról, s a regisztrációhoz hozzájárult. Szülőket megadott listából tudom azonosítani, de már most van egy eset, hogy három betű és e-mail cím alapján nem tehetek semmit: nincs a listában, nem ismerem fel. Ha gyerek, hiányzik a kódszám. Tanárok közül csak az "ofő" volt a listában, többieket majd az ellenőrzőből tudom azonosítani.
Az óvatosság mögött tapasztalatok vannak más site-okról, ahol automatikus regisztrációkkal nem kívánatos tartalmak kerülhettek fel.
Ami talán nem világos: legyen egy rövid felhasználónév, amiből egymásra ismerünk. Az osztálytársaknál egy keresztnév is elég, a szülőknél tetszőleges: monogram vagy betű+keresztnév.
Ha később a személyes adataitokat - akár szülőként, akár osztálytársként - szerkesztitek, látni fogjátok, hogy a teljes neveteket is megadhatjátok. De azt csak a regisztrált felhasználók (mi) egymás között láthatjuk! Ha valamit elrontasz, vagy nem értesz, szólsz (telefon, e-mail), és javítom.
A gyerekek bejegyzései, tartalmai nem jelennek meg azonnal, hanem átolvasom este/hajnalban, és engedélyezem. Nem részletezem, mi mindenre kell figyelni. Eddigi gyakorlatomban szerencsére csak helyírással, formázással kellett megküzdeni.
A tartalom-megjelenítésekkel még küzdünk a nem nyilvános szmk tartalmak érdekében. (Marci küzd, én helyeselek. Vagy nem.)
Nyugodtan kísérletezhettek! Ha valami nem működik az oldalon, vagy nem úgy működik, ahogy kéne, azt jelezzétek, bár nagy valószínűséggel látom a rendszernaplóból. Mindent látok :-)

Kategóriák:
attty képe

attty

megpróbáljuk, hogyan jelenik meg bejelentkezve és látogatóknak.

2007, szeptember 3 - 19:31
attty képe

attty

Szülők írásai azonnal megjelennek!
Marci felvetette, hogy ilyen zártkörű regisztráció mellett kell-e egyáltalán "előre" moderálni az osztálytársakat? Hiszen ismerik egymást, ismerjük őket! Ha azonnal megjelenik a tartalmuk, akkor nagyobb a vonzereje az egésznek. S ha - nem adj isten - valami nemszeretem dolgot írnak, törölni mindig lehet.

2007, szeptember 8 - 21:29